Persbericht van dinsdag 27 augustus 2024

Verkeersongeval 

Op vrijdag 23 augustus reed de bestuurder van een bromfiets op het fietspad in de Nieuwe Dijkstraat richting Tessenderlo. Omstreeks 20:30 uur maakte de man uit Tienen de oversteek naar de rechterzijde van de rijbaan. De bestuurder van een personenwagen, die hetzelfde traject volgde, kwam met de bromfietser in aanrijding. Beiden belandden vervolgens in de nabijgelegen gracht. De ziekenwagen kwam ter plaatse voor een check-up van de bromfietser, die zonder verdere verzorging de plaats kon verlaten. De takeldienst maakte de gracht opnieuw autovrij. 

 

Verkeer

Op zaterdag 24 augustus 2024 omstreeks 12:00 uur reed de bestuurder van een personenwagen tegen een merkbaar hogere snelheid dan de toegelaten 30 km/h door de August Nihoulstraat in Scherpenheuvel. Een interventieploeg van politie Demerdal-DSZ stelde vervolgens vast dat de bestuurder, een dertiger uit de omgeving, een positieve speekseltest aflegde en bovendien niet over een rijbewijs beschikte. 

 

Winkeldiefstal

Twee dames van buitenlandse origine werden op zaterdag 24 augustus om 18:00 uur op heterdaad betrapt in een warenhuis aan de Leuvensesteenweg te Diest. Een winkeldetective merkte op dat ze hun handtassen volstouwden met tal van verzorgingsproducten en aan de kassa uitsluitend etenswaren ter afrekening aanboden. Beide dames spendeerden een tijd in de cel voor illegaal verblijf. De winkel nam alle onbeschadigde goederen terug op in het assortiment. 

 

Brand

In de Koekoekstraat ontstond op maandag 26 augustus omstreeks 16:00 uur een brandhaard.  De wind zorgde voor het overslaan van vlammen uit de vuurschaal op de haag tussen twee percelen. Een achttal bomen gingen in rook op en op de houten schutting tekenden zich brandsporen af. De brandweer bracht de bluswerkzaamheden van de bewoner tot een goed einde. Er raakte niemand gewond. 

Labels