Persbericht 21 oktober 2015

Verkeersongeval onder invloed van alcohol

Op dinsdag 20 oktober omstreeks 5u00 kwam onze interventieploeg tussen bij een verkeersongeval met stoffelijke schade langs de Fabrieksstraat te Diest. Een bestuurder had er twee geparkeerde voertuigen aangereden. De 32-jarige man uit Laakdal werd onderworpen aan een alcoholtest die positief bleek. Het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Winkeldiefstallen

Op dinsdag 20 oktober omstreeks 13u30 werden twee personen opgemerkt bij een winkeldiefstal in een winkel gelegen langs de Leuvensesteenweg te Diest. Een personeelslid sprak een van de daders aan bij het passeren van de kassa. Deze weigerde mee te werken, duwde het personeelslid opzij en zette het op een lopen. Hierop werden onze diensten verwittigd. De dader liep naar een geparkeerd voertuig en nam de vlucht. Ondertussen ging een vrouw naar de achtergelaten kar en haalde er twee flessen drank uit. Ze trachtte met deze flessen de zaak te verlaten. De dame werd onderschept door het personeel. De dame werd overgebracht naar het politiekantoor voor verdere afhandeling.

Op dinsdag 20 oktober omstreeks 15u00 stelde men vast dat in een winkel langs de Noordervest te Scherpenheuvel-Zichem een beeld en een uurwerk uit de etalage ontvreemd werden. Van de dader ontbreekt elk spoor.

Verkeersongeval met gekwetste onder invloed van drugs en alcohol

Op dinsdag 20 oktober omstreeks 14u00 vond een kop-staartaanrijding plaats op de Leuvensesteenweg te Diest. Het voorste voertuig stond stil voor het rode verkeerslicht en werd achteraan aangereden door een achterligger. Beide inzittenden van het voorste voertuig werden licht gekwetst. Het eerste voertuig werd bestuurd door een 53-jarige vrouw uit Lubbeek. Het tweede voertuig werd bestuurd door 22-jarige vrouw uit Nederland. Deze laatste legde zowel een positieve alcohol- als drugstest af. De bestuurster kon geen rijbewijs voorleggen. De nodige processenverbaal werden opgesteld.

Rijden onder invloed

Op dinsdag 20 oktober omstreeks 16u00 werd ingevolge een tussenkomst een bestuurder gecontroleerd op het St.-Hubertusplein te Diest. De 45-jarige man uit Diest legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels