Persbericht 9 oktober 2015

Verkeersongeval met gekwetste

Op donderdag 8 oktober omstreeks 14u00 vond een kop-staartaanrijding plaats op de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem. De bestuurders waren een 26-jarige vrouw en een 24-jarige man uit Diest. De bestuurster werd door de aanrijding gekwetst aan de nek.

Op donderdag 8 oktober omstreeks 19u30 kwam een bromfietser om onduidelijke reden ten val op de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De 44-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem kwetste zich tijdens de val aan het hoofd.

Rijden onder invloed

De voorbije 24 uur werden door de verschillende ploegen een aantal bestuurders gecontroleerd. Enkele bestuurders reden onder invloed:

  • Op donderdag 8 oktober om 14u30 legde een bestuurder een positieve speekseltest (drugs) af in de Hasseltsestraat te Diest. De 45-jarige man uit Tessenderlo moest zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren voor de duur van 15 dagen.
  • Op vrijdag 9 oktober om 0u15 legde een bestuurder een positieve alcoholtest af langs de Eduard Robeynslaan te Diest. De 52-jarige man uit Hasselt moest voor 6 uur zijn rijbewijs inleveren.
  • Op vrijdag 9 oktober om 0u30 werd een bestuurder op de Halensebaan te Diest uit het verkeer gehaald. De 20-jarige man uit Diest legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.
  • Op vrijdag 9 oktober omstreeks 1u00 controleerde de interventieploeg nog een bestuurder langs de Eduard Robeynslaan te Diest. De 48-jarige man uit Lommel diende zijn rijbewijs in te leveren voor de duur van 3 uur.

Labels