Persbericht 27 september

Rijden onder invloed

Tijdens een controle tussen zaterdagmiddernacht en zondagochtend om 8u werden 16 bestuurders aangetroffen die onder invloed waren. Er werden vijf rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Diefstallen (pogingen)

  • Op 25 september omstreeks 10u30 werd een inbraak vastgesteld in een appartement in de Bleek te Diest. De dieven gingen er met juwelen van door.
  • Op 25 september omstreeks 22u werd een poging tot inbraak vastgesteld in de Bergstraat te Diest. De voordeur werd er geforceerd.
  • Op 25 september omstreeks 23u werd vastgesteld dat de achterdeur van een woning op de Hoensberg in Scherpenheuvel-Zichem werd opgebroken. Het alarm trad in werking.
  • Op 26 september omstreeks 21u stelden de bewoners van een woning in de Vijverstraat te Diest vast dat onbekenden hun woning binnendrongen. Ze vonden toegang tot de woning via een dakraam. Mogelijks namen de daders de vlucht als gevolg van een alarm.
  • Op 26 september werden twee diefstallen vastgesteld in de Lijsterlaan te Scherpenheuvel-Zichem.

Drug gebruik

Omstreek 16u30 werden een groepje jongeren aangetroffen in het Warandepark te Diest terwijl ze een joint aan het roken waren.

Verkeersongeval met gewonde

Op zaterdag 26 september omstreeks 17u30 kwam een personenwagen in aanrijding met een bromfietser op de Tiensestraat te Scherpenheuvel. Op het moment dat de personenwagen (bestuurd door een 37 jarige vrouw uit Tielt-Winge) tussen de voertuigen van een file doorrijdt komt het op het fietspad in aanrijding met een bromfietser (18 jarige uit Scherpenheuvel-Zichem). De bromfietser werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Labels