Persbericht 19 juli

Dronken man bedreigde de buurt met wapen

Op 17 juli omstreeks 13u45 werd onze tussenkomst gevraagd omdat een dronkenman (55 jaar) in de Henri Adriaensstraat te Scherpenheuvel-Zichem mensen bedreigde met een wapen. Bij onze aankomst had betrokkene zich in zijn woning teruggetrokken. Uiteindelijk bleek het om een BB gun (airsoft wapen) te gaan. Betrokkene werd voor verder onderzoek overgebracht naar het politiehuis te Diest, waar hij ter ontnuchtering opgesloten werd in een politiecel.

Tussenkomst bij verkoop van drugs

Op 17 juli omstreeks 18u stelde een patrouille op anoniem voertuig een drugstransactie vast tussen twee personen op het Jan Heylenplein te Diest. Deze probeerden nog te ontkomen, maar dit werd verhinderd door onze medewerkers. Het betrof een 18 jarige uit Hoegaarden en een 20 jarige uit Diest. Zij zullen zich mogen verantwoorden voor de rechtbank. De drugs en het geld dat vermoedelijk afkomstig was van de transactie mochten ze alvast achterlaten.

Aanrijding met vluchtmisdrijf

Op 17 juli omstreeks 21u werd een geparkeerd voertuig aangereden. De bestuurder (48 jarige uit Tessenderlo) die na de aanrijding verder reed, kon in de onmiddellijke buurt opgehouden worden. Hij was onder invloed van alcohol en mocht zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.

Diefstal met braak

Op 18 juli omstreeks 17u werd een diefstal met braak vastgesteld in een woning op de Biezebeemden in Scherpenheuvel-Zichem. Bij middel van een kassei werd een raam aan de achterzijde van de woning stukgeslaan. De dader(s) gingen er van door met laptop en Ipad.

Labels