Persbericht 27 november

Verdachten laten voertuig achter en nemen de vlucht.

Op woensdag 26/11/14 omstreeks 09:30 uur meldde een handelaar op de Leuvensesteenweg te Diest enkele verdachte voertuigen. Twee voertuigen met Franse nummerplaat en één met Duitse nummerplaat. Op 't ogenblik dat de politie ter plaatse kwam, hadden twee personen reeds de benen genomen en hun voertuig achtergelaten. Het voertuig bleek geseind vanuit Frankrijk. De personen uit de twee andere voertuigen werden ter controle overgebracht naar het commissariaat. Hen kon niets ten last worden gelegd. Het achtergelaten voertuig werd in beslag genomen.

Verkeerscontrole

Op woensdag 26/11/14 omstreeks 16 uur ging de ploeg over tot controle van een voertuig op de Commissaris Neyskenslaan te Diest. De bestuurdster (28jarige uit Scherpenheuvel-Zichem) was onder invloed van verdovende middelen. Het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen

Diefstal met braak en inklimming bij nacht

Op donderdag 27/11/14 omstreeks 02:30 uur werden de buren van de Colruyt te Scherpenheuvel-Zichem, August Nihoulstraat gewekt door lawaai. Zij stelden onze diensten in kennis. Er werd vastgesteld dat er twee ramen uit de muur geslagen werden. Volgens getuige betroffen het gemaskerde daders die zich verplaatsten met een BMW. De omvang van de buit is nog niet gekend.

Labels