Persbericht 20 november

Verkeersongeval te Scherpenheuvel-Zichem

Op woensdag 19/11/14 omstreeks 09u30 kwam op de Hanenberg te Testelt een fietser (78jarige vrouw uit Aarschot) in aanrijding met een personenwegen (bestuurd door 21 jarige man uit te Scherpenheuvel-Zichem). De feiten gebeurden op het moment dat de fietser de rijbaan wilde oversteken. De fietser werd licht gekwetst en overgebracht naar het AZ voor verzorging.

Verkeersongeval te Diest

Op woensdag 19/11/14 omstreeks 10u30 uur kwam een lichte vrachtwagen van Bpost in aanrijding met een personenwagen (bestuurd door 63 jarige uit Diest) op de Citadellaan te Diest. Hierbij raakte te bestuurder (42jarige uit Aarschot) van Bpost licht gewond. Het betrof een een kop-staart aanrijding. De personenwagen werd achteraan aangereden door de wagen van Bpost, terwijl ze in file aan 't aanschuiven waren. De bestuurder van de postwagen is licht gekwetst.

Winkeldiefstal te Diest

Op woensdag 19/11/14 omstreeks 11u30 werd een winkeldiefstal gepleegd in een handelszaak te Diest op de Botermarkt. De dader had enkele kledingstukken gestolen en de zaak reeds verlaten. Er werd onmiddellijk een onderzoek opgestart door de lokale recherche waarbij een verdachte geïndentificeerd werd.

Verkeerscontrole

Op woensdag 19/11/14 werden tussen 15u en 23u 135 voertuigen aan een controle onderworpen. Een 61jarige man uit Geel was onder invloed van alcohol, het rijbewijs werd voor 6u ingehouden. Een 21 jarige man uit Halen reed onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen. Er werd bovendien één persoon aangetroffen die illegaal in het land verblijft. Deze 46jarige man werd ter beschikking gehouden van de dienst vreemdelingenzaken.

Tijdens deze actie werden nog een vijftal processen-verbaal opgesteld. (Onder andere uit hoofde van het niet naleven van een parkeerverbod, het parkeren op plaatsen voor mindervaliden, het niet bezitten van een rijbewijs ...) er werden eveneens enkele waarschuwingen uitgeschreven.

Labels