Herinrichting Staatsbaan Bekkevoort

PERSMEDEDELING VAN HET

AGENTSCHAP WEGEN EN VERKEER

26 februari 2014

Vanaf 3 maart werken op Staatsbaan Bekkevoort

omleiding voor verkeer richting Diest

Op 3 maart starten de werken voor de herinrichting van de Staatsbaan (N2) en het centrum van Bekkevoort. De Staatsbaan wordt niet volledig afgesloten maar zal in periodes afwisselend toegankelijk zijn voor verkeer richting Leuven of richting Diest. Vanaf 3 maart tot begin juni kan enkel verkeer richting Leuven via de Staatsbaan rijden. Voor verkeer richting Diest wordt een omleiding voorzien. In totaal zullen de werken tot het einde van 2015 duren.

Start van de werken voor grote herinrichting Staatsbaan

Begin februari werd op de Staatsbaan in Bekkevoort al begonnen met voorbereidende werken voor de nutsleidingen. Vanaf 3 maart start de aannemer met de aanleg van het gescheiden rioleringsstelsel en de nieuwe rijweg. In een eerste fase wordt er gewerkt op het wegvak tussen Steenberg en de Eugeen Coolsstraat in de rijrichting van Leuven (noordelijke weghelft).

Omleiding voor verkeer richting Diest

Ter hoogte van de werken is er tot begin juni slechts een rijstrook beschikbaar voor het verkeer richting Leuven. Voor verkeer richting Diest is een omleiding voorzien via de Eugeen Coolsstraat en de Provinciebaan. Deze omleiding blijft van kracht tot begin juni. Daarna wordt in een volgende zone gewerkt en zal enkel verkeer richting Diest via de Staatsbaan kunnen rijden. Het verkeer richting Leuven wordt dan omgeleid via Steenberg en Oude Tiensebaan.

Grote vernieuwing van Staatsbaan voor rustig en veilig karakter Bekkevoort

De vernieuwde Staatsbaan zal het aangezicht van Bekkevoort grondig veranderen. De Staatsbaan krijgt in het centrum van Bekkevoort een rustiger en verkeersveiliger wegprofiel. Openbaar vervoer en zwakke weggebruikers krijgen er een prominente plaats. Er worden nieuwe fietspaden aangelegd en er komen veiligere oversteekplaatsen voor fietsers en voetgangers. Daarnaast wordt ook de schoolomgeving vernieuwd, wat past binnen de dorpskernvernieuwing van het gemeentebestuur.

Ook ondergronds belangrijke vernieuwingen

Naast de grote bovengrondse vernieuwingen, worden ook onder de Staatsbaan enkele belangrijke werken uitgevoerd. De riolering wordt vernieuwd en milieuvriendelijker gemaakt door het regenwater te scheiden van het huishoudelijk afvalwater. Er komt ook een grote ondergrondse collector die het overtollige regenwater helpt opvangen om wateroverlast te vermijden.

Werken tot het einde van 2015

De Staatsbaan wordt volledig vernieuwd tussen de straten Steenberg en Schillekensberg. Ook het kruispunt van de Staatsbaan met de Eugeen Coolsstraat wordt vernieuwd. Om de totale duur van de werken in te korten en de hinder voor het verkeer te beperken is het projectgebied opgedeeld in vier werkzones. In elk van deze zones wordt de Staatsbaan in verschillende fasen heraangelegd waarbij er wel in meerdere zones tegelijk kan worden gewerkt. De totale werken duren tot eind 2015.

Wie meer informatie wil over de werken op de Staatsbaan kan terecht op de website van AWV

Labels