Persbericht 9 mei 2017

Rijden onder invloed

Op maandag - 08/05/2017 onderschepten de interventieploegen twee bestuurders die onder invloed waren:

  • Omstreeks 08:30 uur een bromfietser op de Reppelsebaan te Diest. De 21-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, legde een positieve speekseltest (drugs) af en hij was geen houder van een rijbewijs. Omwille hiervan werd zijn bromfiets geïmmobiliseerd en meegenomen naar het politiehuis.
  • Omstreeks 15:30 uur deed zich een aanrijding met stoffelijke schade voor op het kruispunt Leuvensesteenweg - Reustraat te Diest. Het betrof een kop-staart aanrijding, waarbij één van de voertuigen tegen een handelspand terecht kwam. Eén van de bestuurders (een 47-jarige vrouw uit Tielt Winge) legde een positieve alcoholtest af. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

    Omstreeks 17:30 uur merkte een interventieploeg de bestuurster terug op terwijl ze haar voertuig bestuurde. Ze werd opnieuw uit het verkeer gehaald. Het voertuig werd na contact met het parket van Leuven geïmmobiliseerd voor de duur van de onmiddellijke intrekking. Ten laste van de bestuurster werden de nodige processenverbaal opgesteld.

Diefstal uit woning

Op maandag - 08/05/2017 omstreeks 22:00uur merkte een jongeman bij thuiskomst drie mannen op in de buurt van zijn woning in de Ernest Claesstraat te Zichem. Zijn aandacht werd getrokken door een lap-top die één van die mannen onder de arm had. Bij een controle in de woning stelde hij vast dat zijn laptop verdwenen was. Zijn ouders, die ook aanwezig waren in de woning, hadden niets gemerkt. De jongeman verwittigde onmiddellijk onze diensten en hij trof de drie verdachten daarop aan, aan het station te Zichem. De toegang tot de trein werd hen geweigerd omdat ze niet in het bezit waren van een geldig vervoerbewijs. Even later kwam onze ploeg ter plaatse. De laptop werd teruggevonden tussen de struiken. De drie verdachten werden van hun vrijheid beroofd voor de duur van het onderzoek.

Labels