Persbericht Parket procureur des Konings te Leuven 21 april 2017

Diest - Vijf personen opgepakt voor zware slagen in uitgaansnacht

Op zondagochtend 16 april, rond 4.45u, werden twee twintigers uit Diest het slachtoffer van diefstal en zware slagen en verwondingen op de Grote Markt in Diest. De twee waren na een fuif nog iets gaan drinken in een café op de Grote Markt. Toen ze naar buiten stapten, werden ze gevolgd door een groepje van een vijftal personen. Even verderop kwam het tweemaal tot een handgemeen waarbij de twintigers rake klappen incasseerden. Over de precieze aanleiding voor de slagen lopen de verklaringen uiteen. De aanvallers maakten de twintigers hun geld afhandig en eisten dat ze nog meer geld zouden afhalen in de bank. De twee slachtoffers liepen zware verwondingen op. Eén jongeman heeft een gebroken been, de andere man een bloeding in de hersenen.



Na het verhoor van de slachtoffers en de getuigen werden verschillende verdachten geïdentificeerd. Twee van hen meldden zich op woensdagavond 19 april spontaan aan bij de politie van zone Demerdal. Het gaat om een minderjarig meisje en een 20-jarige man. Vier andere verdachten werden op donderdagochtend door de politie uit hun bed gelicht. Het gaat om een meisje van 18 jaar, een jongen van 18 jaar en twee jongens van 19 jaar. Alle verdachten komen uit Diest. Ze werden in de loop van de ochtend en voormiddag verhoord door de politie van zone Demerdal. Het parket stelde de onderzoeksrechter aan. Vier meerderjarige verdachten, de 19- en 18-jarige jongens en het 18-jarige meisje, werden voorgeleid bij de rechter. Ze werden gisteren in de loop van de namiddag aangehouden en verschijnen dinsdag voor de raadkamer. De 20-jarige man mocht beschikken.

Het parket vorderde de jeugdrechter voor de minderjarige verdachte. Zij zal in de loop van de volgende dagen voorgeleid worden.

Labels