Persbericht 7 maart 2017

Inbraak in voertuig

Op maandag 6 maart 2017 stelde de eigenaar van een voertuig in de Schoenmakersstraat te Diest rond 8u00 vast dat er ingebroken werd in zijn voertuig. Langs de passagierszijde werden beide ruiten ingeslagen en uit de koffer werd een plooifiets ontvreemd, die evenwel in de buurt van het voertuig werd achtergelaten.

Poging inbraak

Op maandag 6 maart 2017 stelde men omstreeks 15u00 vast dat er in een school langs de Boudewijnvest ingebroken werd in een berghok. Het slot van de deur van het berghok werd opengebroken, maar op het eerste zicht werd er niets ontvreemd.

Rijden onder invloed

  • Op maandag 6 maart 2017 haalde de verkeersploeg omstreeks 19u00 een bestuurder uit het verkeer langs de Westelsebaan te Scherpenheuvel-Zichem. De 25-jarige man uit Laakdal legde een positieve speekseltest (drugs) af.
  • Op dinsdag 7 maart 2017 zag de interventieploeg omstreeks 0u50 een voertuig dat zigzaggend over de rijbaan reed. Het voertuig werd gevolgd en uit het verkeer gehaald langs de Staatsbaan te Bekkevoort. De 54-jarige man uit Diest legde een positieve alcoholtest af.
  • Op dinsdag 7 maart 2017 vond omstreeks 1u30 een aanrijding met stoffelijke schade plaats op het kruispunt Schoonaerde - Antwerpsestraat te Diest. De bestuurder, een 31-jarige vrouw uit Diest, verloor de controle over het voertuig en reed een verkeerslicht aan. Ze legde een positieve alcoholtest af.

De rijbewijzen van bovenvermelde bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels