Persbericht 6 januari 2017

Werfdiefstal

Op donderdag - 04/01/2017 omstreeks middernacht stelde een alerte buurtbewoner onze diensten in kennis van verdachte gedragingen op het Leesthof te Diest. De interventieploegen doorzochten onmiddellijk de omgeving en troffen er een onbemand voertuig aan. Omstreeks 01:30 uur werden er twee personen onderschept. Deze hadden geen enkele binding met de locatie noch met de onmiddellijke omgeving. Ze werden weerhouden in het kader van het onderzoek. Op 05 januari 2017 werden de vaststellingen van een werfdiefstal op het Leesthof gelinkt aan hun aanwezigheid. Het verder onderzoek is in handen van de onze lokale recherche.

Verkeersongeval met gekwetste

Op donderdag - 05/01/2017 omstreeks 08:30 uur deed zich een aanrijding voor op de Steenweg Diest te Scherpenheuvel-Zichem. Een bestuurder verloor in een bocht de controle over zijn voertuig. De rijbaan was er uiterst glad. Het voertuig belandde in de gracht. Als gevolg van de gevaarlijke toestand (gladheid) was de rijbaan vóór de aanrijding reeds afgesloten voor doorgaand verkeer. De bestuurder (een 29-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem) en zijn passagier (een 25-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem) werden beiden licht gekwetst.

Diefstal braak in woning

Op donderdag - 05/01/2017 omstreeks 10:30 uur stelde een bewoner van de Halensebaan te Diest vast dat er ingebroken was. De dader(s) braken een kelderdeur achteraan de woning open. Ze doorzochten de woning en stalen juwelen, een fototoestel en een laptop.

Rijden onder invloed

Op donderdag - 05/01/2017 werden verschillende bestuurders die onder invloed waren uit het verkeer gehaald:

  • Omstreeks 14:00 uur op de Arthur Van Ooststraat te Diest. De 36-jarige man uit Diest legde een positieve speekseltest af.
  • Omstreeks 15:30 uur op de Emile Vanderveldestraat te Diest. De 38-jarige man uit Laakdal legde een positieve speekseltest af.
  • Omstreeks 18:00 uur op de Hoornblaas in Scherpenheuvel-Zichem. De 50 jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem legde een positieve alcoholtest af.
  • Omstreeks 20:00 uur op de Rodestraat te Diest. De 26 jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, die het voertuig bestuurde ondanks een rijverbod, legde een positieve speekseltest af.
  • Omstreeks 23:30 uur op de Diestersteenweg te Diest. De 24-jarige vrouw uit Tienen legde een positieve speekseltest af.

Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Het voertuig van de bestuurder die reed zonder rijbewijs, werd het voertuig ingehouden.

Labels