Persbericht 6 december 2016

Rijden spijts verval / niet verzekerd

Op maandag - 05/12/2016 omstreeks 11:00 uur haalde de interventieploeg een 39 jarige man uit Beringen, uit het verkeer op Schoonaerde te Diest. Tijdens de controle bleek dat de bestuurder reed spijts een verval van recht tot sturen. Tevens was zijn bromfiets niet verzekerd. De bromfiets werd in beslaggenomen en getakeld.

Sturen onder invloed van drugs

Op maandag - 05/12/2016 werden verschillende bestuurders gecontroleerd.

  • Omstreeks 14:30 uur op de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel Zichem. Een 27-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, legde een positieve speekseltest (drugs) af.
  • Omstreeks 15:00 uur op dezelfde locatie legde een 33-jarige man uit Westerlo ook een positieve speekseltest af. Tijdens de controle bleek tevens dat zijn wagen niet verzekerd was. Het voertuig werd in beslaggenomen en getakeld.
  • Omstreeks 19:30 uur op de Leuvensesteenweg te Diest legde een 40-jarige man uit Lummen een positieve speekseltest af.

De rijbewijzen van de betrokken bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Verkeersongeval met gekwetste

Op maandag - 05/12/2016 omstreeks 14:30 uur deed zich een aanrijding voor op de Blanklaerstraat te Diest. Een bestuurster, een 28 jarige vrouw uit Heusden Zolder, reed in de richting van Beringen. Ze week om ongekende reden af van haar rijstrook. Hierbij moest ze een tegenligger ontwijken en reed hierdoor tegen een verlichtingspaal. Door de aanrijding werd de vrouw gekwetst.

Labels