Persbericht 4 september 2016

Aanrijding met aanzienlijke verkeershinder

Op 2 september omstreeks 14u volgde de bestuurder van een uitzonderlijk vervoer het opgelegde traject over de Commissaris Neyskenslaan te Diest. Hierbij reed hij een geparkeerd voertuig aan en kwam hij vast te zitten. Om meer schade te voorkomen kwam er een takeldienst aan te pas. Hierdoor was alle verkeer tussen de Leuvense- en Hasseltsepoort gedurende één uur onmogelijk. Om het verkeer ondertussen toch mogelijk te maken werden onmiddellijk 8 politie medewerkers ingezet.

Aanrijding tussen twee fietsers

Op 2 september omstreeks 15u kwamen op de Ford Leopoldlaan twee fietsers (17-jarige uit Tessenderlo en een 51-jarige uit Diest) met elkaar in aanrijding. Eén van beide reed niet in de opgelegde rijrichting. Eén fietser werd hierbij gewond.

Diefstal uit appartement

Op 2 september omstreeks 18u stelde een bewoner op Schoonaerde te Diest, bij thuiskomst vast dat haar woning bezocht werd tijdens haar afwezigheid. Er werd een laptop ontvreemd. De omstandigheden zijn niet duidelijk. Er werd in de loop van de dag wel een verdacht voertuig opgemerkt.

Rijden onder invloed

Op 3 september omstreeks 2u werd een 40-jarige Diestenaar uit het verkeer gehaald op de Reppelsebaan te Diest. Hij was duidelijk onder invloed van alchol. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken.

Labels