Uitnodiging persmoment 30 maart om 10 uur

Uitnodiging persmoment donderdag 30 maart om 10.00 uur

Wij nodigen u graag uit voor een persmoment naar aanleiding van de indienstneming van de nieuwe hondenwagen bij Groep VDH, Leuvensesteenweg 69 in Diest.

Er zal een fotomoment van de officiële overhandiging van de sleutel voorzien worden. Daarnaast zal er ook een korte toelichting bij het voertuig gegeven worden.

Op donderdag 30 maart 2023 zal de politiezone Demerdal-DSZ een nieuw voertuig in dienst nemen. Het gaat om een Mercedes Vito, ingericht als voertuig voor de hondengeleider. Het voertuig werd aangekocht via een raamovereenkomst van de federale politie bij Mercedes Belgium.

Na de aankoop heeft het voertuig nog een hele weg af te leggen vooraleer het afgeleverd kan worden als politievoertuig via de garage bij de politiezone. Een gespecialiseerde firma heeft nog ongeveer één tot anderhalve maand nodig om een burgervoertuig om te bouwen naar een volledig operationele combi.

Specifiek voor dit voertuig komt er nog bij dat het omgebouwd is om 2 honden te kunnen meenemen. Het voertuig werd ingericht naar de noden van een hondengeleider, maar heeft toch nog steeds de mogelijkheid om ingezet te worden in de dagelijkse patrouilles, daar er ook een plaats voorzien is om arrestanten te vervoeren. Anders dan andere voertuigen is ook dat de achterruiten bestickerd zijn in koetswerkkleur. Al de combi’s worden steeds geleverd met verduisterde ruiten om mensen die vervoerd worden aan het zicht te onttrekken. Bij dit voertuig werd specifiek gekozen voor witte folie, om de opwarming in het voertuig op warme dagen te verminderen. Uiteraard staat er ook een extra ventilatie op het dak gemonteerd, en kan de airco blijven draaien bij stilstand. Op deze manier werken we ook aan het welzijn van patrouillehond Styx, die de komende jaren intensief gebruik zal maken van dit voertuig.

Deze Mercedes Vito is het eerst geleverde voertuig van vier combi’s die besteld zijn via deze raamovereenkomst.

nieuwe hondenwagen

 

Labels