Persbericht van 22 juli 2024

Gevaarlijke dieren

Op vrijdag 20 juli omstreeks 17:00 uur blokkeerde een wild zwijn het verkeer in de Klottebergstraat in Scherpenheuvel-Zichem. De pogingen van enkele omstaanders om het dier van de plaats te verwijderen bleken tevergeefs, waardoor de gevaarlijke situatie bleef bestaan. Een interventieploeg slaagde er samen met de eigenaar in om het (hangbuik-)zwijn opnieuw in zijn weide te plaatsen. Herstellingen aan het hek moeten toekomstige uitbraakpogingen verijdelen. 

 

Bliksemschade

Tijdens een plaatselijke storm in de nabijheid van de Korte Heide in Diest sloeg op vrijdag 20 juli rond 19:00 uur de bliksem in op een boom in de voortuin. Een deel van de boom kwam terecht op het dak van woning, waardoor dakpannen en het onderdak beschadigd werden. De afwezige bewoners vernamen het nieuws en lichtten de verzekering in. 

 

Verkeer

Zondag 21 juli om 02:00 uur reed een bestuurder van een personenwagen met het gsm-toestel in de hand aan het politiehuis van de PZ Demerdal-DSZ voorbij. De bestuurder, een dertiger uit Scherpenheuvel-Zichem, bleek na controle zich in het verkeer te begeven zonder geldig bewijs van technische keuring. De sterke alcoholgeur die de man verspreidde, mondde uit in een positieve ademtest en een uiteindelijke intrekking van zijn rijbewijs voor een periode van 14 dagen. 

Labels