Persbericht van 26 maart 2021

Diefstallen

Op 25 maart 2021 werd vast gesteld dat er ingebroken was in een woning in de Wijngaardstraat te Diest . De bejaarde bewoonster was enige tijd afwezig geweest en moest bij haar terugkomst vaststellen dat dieven aan de achterzijde van de woning braak hadden gepleegd . De hele woning werd doorzocht en de inbrekers gingen aan de haal met een aantal juwelen .

Het labo kwam ter plaatse om sporen op te nemen . De politie Demerdal-DSZ onderzoekt de zaak .

Onder invloed

Op 25 maart 2021 rond 23.50 uur werd in de Molenstraat te Scherpenheuvel-Zichem een 25-jarige bestuurder uit Scherpenheuvel-Zichem gecontroleerd . De man testte positief op het gebruik van drugs . Zijn rijbewijs werd daarop onmiddellijk ingetrokken .

Verkeerscontrole

Op 25 maart 2021 organiseerde de lokale politie Demerdal-DSZ een verkeerscontrole in samenwerking met controleurs van VLABEL .

Er werden 10 vrachtwagens op de weegbrug gezet . Daarbij werden er 3 chauffeurs beboet voor een totaal bedrag van 1625 euro .

Ook 16 personenwagens werden gecontroleerd waarvan er 3 bestuurders een boete kregen voor GSM-gebruik .

Een Poolse bestuurder kon enkel een document voorleggen waarin bevestigd werd dat hij in Polen met succes zijn theoretisch examen had afgelegd . Gezien hij echter nog geen rijbewijs bezat werd zijn wagen op last van het parket aan de ketting gelegd .

Labels