Persbericht van 24 juni 2024

Voertuigbrand

Op vrijdag 21 juni ontstond er rond 08:30 uur in de Ketelwinning te Diest om onbekende redenen brand in een terreinwagen. In afwachting van de komst van de brandweerwagen maakte  de brandweercommandant alvast gebruik van de tuinslang om het in lichterlaaie staand voertuig te besproeien. Samen met een intense blusactie verhinderde dit het overslaan van de brand naar de nabijgelegen woning. 

 

Alcohol

In de Webbekomstraat te Diest hield de bestuurder van een SUV er vrijdagavond  een risicovolle rijstijl op na. Een interventieploeg van PZ Demerdal-DSZ controleert de bijna vijftigjarige bestuurder, die niet over een rijbewijs bleek te beschikken. Bijkomend legde hij een positieve alcoholtest af. Zijn voertuig werd geïmmobiliseerd en het niet-dragen van de veiligheidsgordel werd toegevoegd aan het proces-verbaal.

 

Verkeersactie

Gespreid over zondag 23 juni voerde PZ Demerdal-DSZ een verkeersactie uit in Diest en Scherpenheuvel-Zichem. In totaliteit zijn er 569 bestuurders gecontroleerd, waaronder vijf onder invloed verkeerden van drugs of alcohol. Het voertuig van een dertiger uit Herk-de-Stad werd geïmmobiliseerd omdat hij niet over een rijbewijs beschikte.  

 

Labels