Persbericht van 22 februari 2021

Verkeersactie

Op zaterdag 20 februari 2021 zette de lokale politie Demerdal-DSZ een extra verkeersploeg in tussen 1500 en 2300 uur .

Twee bestuurders onder invloed van drugs werden gecontroleerd en moesten hun rijbewijs onmiddellijk inleveren . Het ging daarbij om een 42-jarige vrouw uit Tielt-Winge en een 28-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem .

Een 40-jarige Pool uit Aarschot bleek dan weer het voorwerp uit te maken van een Europees aanhoudingsbevel . Hij werd voor de onderzoeksrechter geleid en opgesloten in afwachting van zijn uitlevering .

Er werden nog verschillende verkeersinbreuken vast gesteld, waaronder een niet-verzekerde wagen die werd afgesleept . Enkele personen werden in het bezit gevonden van een gebruikershoeveelheid drugs .

Ongeval

Op 21 februari rond 21.30 uur reed een 28-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem met zijn wagen bij het maneuvreren tegen een woning . Hij reed daarop gewoon verder . Een getuige had de man aangesproken en een alcoholgeur waar genomen . Hij noteerde ook de nummerplaat van het vluchtende voertuig .

Wanneer de politie overging tot controle stelde ze schade vast aan de wagen . De bestuurder zelf was dusdanig onder invloed van alcohol dat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken .

Labels