Persbericht van 21 mei 2024

Gisteren was het een gezellige drukte op de rommelmarkt van de Sinksenfeesten in Averbode. Iets minder gezellig, maar wel druk, was het verkeer in de omliggende straten. Vooral het parkeergebeuren verliep chaotisch. 

Nochtans hadden politie en organisatie hiervoor op voorhand gewaarschuwd. Er was online informatie beschikbaar over rijroutes en parkeermogelijkheden. Er stonden ook wegwijzers naar de parkings. 

Toch bleken de bezoekers de borden met “verboden te parkeren” vlotjes te negeren en zetten ze zich flagrant in overtreding. Ze parkeerden hun voertuigen op het fietspad en de voetpaden. In de Zandstraat stonden de trottoirs over de hele lengte vol geparkeerde auto’s, zelfs vlakbij de borden met parkeerverbod. Het gevolg was dat buurtbewoners en bezoekers niet op het voetpad konden lopen en zich gevaarlijk tussen het verkeer moesten bewegen. Zeker voor de mensen die slecht ter been waren en voor mensen met buggy’s en kleine kinderen leidde dit tot onveilige situaties.

De politie kwam ter plaatse en sprak de foutparkeerders aan. Voertuigen waarvan de bestuurder niet in de buurt was, werden getakeld. Er werden in totaal ruim 40 voertuigen getakeld naar de parking van de sporthal in Averbode, waar er nog plaats genoeg was.

De volgende GAS-boetes werden uitgeschreven:

Sprinkhaanstraat : 

  • 12 GAS - negeren bord E1
  • 1 GAS - minder dan 5 meter van een kruispunt

 

Park Ter Heide:

  • 6 GAS - parkeren op het voetpad

 

Zandstraat:

  • 28 GAS - parkeren op het voetpad

 

Westelsebaan 

  • 8 GAS - parkeren op het fietspad

 

De politie kreeg uiteraard te maken met foutparkeerders die hun ongenoegen uitten, al dan niet op een beleefde manier. De buurtbewoners daarentegen toonden zich erg tevreden over het optreden van politie en takeldiensten en maakten hen hun complimenten over.

Onder het motto "een gewaarschuwd man is er twee waard", laten we even weten dat er volgende zondag opnieuw een rommelmarkt plaatsvindt in Averbode ...

Labels