Persbericht van 20 mei 2021

Onder invloed

Op 20 mei 2021 rond 00.50 uur hield de politie Demerdal-DSZ een 23-jareige bestuurder uit Laakdal tegen in de Ernest Claesstraat te Scherpenheuvel-Zichem . De man bleek zowel onder invloed van alcohol als van drugs . Zijn rijbewijs werd dan ook onmiddellijk ingetrokken .

Verkeersactie

Op 19 mei 2021 nam de lokale politie Demerdal-DSZ deel aan een arrondissementele actie tussen 1600 en 2400 uur en zette daarbij 10 medewerkers in .

In de Schransstraat te Scherpenheuvel-Zichem bleken 2 bestuurders onder invloed van drugs te zijn . Het betrof een 30-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem en een 24-jarige man uit Herent . Deze laatste reed met een voorlopig rijbewijs, echter zonder begeleider en zonder een L op zijn wagen .

De volgende controle werd gehouden in de Wezelbaan te Diest . Ook hier werden twee bestuurders onder invloed van drugs uit het verkeer gehaald . Het betrof een 35-jarige man uit Tessenderlo en een 39-jarige vrouw uit Lummen .

Vervolgens werden er gelijktijdig controles gehouden in de Schaffensestraat en de Leuvensestraat te Diest om de uittocht van de terrassen te monitoren . Een 26-jarige man en een 51-jarige vrouw uit Diest bleken beiden onder invloed van alcohol . Een 37-jarige man uit Lummen testte positie op het gebruik van drugs .

De politie stelde eveneens inbreuken vast op de keuring, gordeldracht en het rijbewijs .

Tijdens snelheidscontroles in de omgeving van de halteplaatsen werden 1725 wagens gecontroleerd waarvan er 77 een boete zullen krijgen . De hoogst genoteerde snelheid betrof 116 Km/Hr op een plaats waar je 50 mag rijden .

Labels