Persbericht van 18 juli 2022

Inbrekers op pad in politiezone Demerdal

Vakantie of mooi weer zijn voor inbrekers geen redenen om hun activiteiten te staken.



Zaterdag 16 juli 2022. Een werkneemster van de kinderopvang te Scherpenheuvel-Zichem die toevallig passeerde aan haar werkplaats merkte een open deur op. Samen met de opgeroepen interventieploeg van de politiezone Demerdal werd vastgesteld dat dieven zich via inklimming toegang verschaft hadden. Samen met een laptop en andere voorwerpen werd een wagen gestolen.

Dit voertuig werd enige tijd later teruggevonden.



Op zondag 17 juli 2022 werd op drie verschillende plaatsen in Diest ingebroken. In de Boudewijnvest en op twee plaatsen in de Hongarijenstraat. De daders verschaften zich toegang tot de woning door middel van braak aan de deur of het raam. Eenmaal binnen werd de woning grondig doorzocht en werd veel rommel gemaakt. De slachtoffers lijsten op wat er gestolen werd.



De politiezone Demerdal onderzoekt de feiten, in samenwerking met het labo van de gerechtelijke politie. Het labo zal een grondig sporenonderzoek op het gestolen voertuig en in de bezochte woningen doen.



De politiezone Demerdal raadt vakantiegangers aan voor vertrek aandacht te besteden aan de veiligheid van de woning en geeft mee dat vakantietoezicht nog steeds aangevraagd kan worden.



MM

Labels