Persbericht van 17 mei 2021

Ongevallen

Op 14 mei 2021 rond 15.45 uur kwam het op het kruispunt van de Beukenlaan met de Oudebaan te Diest tot een aanrijding tussen een auto en een fietser .

De 20-jarige bestuurder uit Halen van de wagen wou op het kruispunt keren maar had niet opgemerkt dat een 55-jarige vrouw uit Diest op haar elektrische fiets kwam aangereden . Zij kwam door de aanrijding ten val en werd daarbij licht gekwetst .

Rijbewijs

Op 14 mei 2021 rond 21.00 uur reed een politieploeg achter een BMW op de Citadellaan te Diest . Aan het ronde punt met de Nijverheidslaan voerde de wagen een slipmaneuver uit . De 25-jarige bestuurder uit Halen werd daarop aan de kant gezet . Hij kon geen rijbewijs, noch identiteitskaart voorleggen . Bij verdere controle bleek dat zijn rijbewijs ingevolge vorige feiten was ingetrokken . Op last van het parket werd daarop zijn auto afgesleept .

Onder invloed

Op 15 mei 2021 rond 02.30 uur werd een 26-jarige bestuurder uit Linter tegen gehouden op de Koningin Astridlaan te Diest . Hij bleek onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren .

Op 16 mei 2021 rond 17.30 uur hield de politie Demerdal-DSZ op de Halensebaan te Diest een 31-jarige man uit Diest tegen . Deze bleek onder invloed van verdovende middelen waarop zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken . Hij was eveneens in het bezit van 10 gram cannabis .

Rond 18.00 uur bemerkte de politie op dezelfde weg een snel rijdende bromfiets op . Deze negeerde het stopteken maar kon wat verder tot staan worden gebracht . De bromfiets bleek opgedreven te zijn, niet ingeschreven noch verzekerd . De bestuurder, een 30-jarige Pool zonder adres in België, had geen rijbewijs . Hij overhandigde eerst een Poolse identiteitskaart die vals bleek te zijn om daarna zijn echte kaart voor te leggen . De man werd gearresteerd en aangemeld bij de Dienst Vreemdelingenzaken . De bromfiets werd in beslag genomen .

COVID

Op 15 mei 2021 werd de politie in kennis gesteld van een feestje in een vakantiewoning . Deze werd verhuurd voor 4 personen maar de politie trof er 14 volwassenen aan afkomstig uit Wallonië en Brussel . Zij kregen allen een Corona-boete .

Labels