Persbericht van 08 maart 2022

Ongevallen

Op 07 maart 2022 omstreeks 08.45 uur reed een 39-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem met haar fiets over de Lobbensestraat . Aan het kruispunt met de Tiensestraat stak ze over en sloeg links af . Daarbij werd ze aangereden door een 28-jarige vrouw, eveneens uit Scherpenheuvel-Zichem, die op het zelfde kruispunt afsloeg . De vrouw verklaarde de fietser niet te hebben gezien .

De vrouw op de fiets werd licht gekwetst over gebracht naar het ziekenhuis te Diest .

Verkeersactie

Tijdens een extra verkeerspatrouille werden 2 bestuurders in overtreding genomen in de fietststraat te Diest . Een 46-jarige man  uit Leuven werd meegenomen naar de autokeuring te Diest . Zijn wagen werd afgekeurd en kreeg een rode kaart . Hij bleek ook onder invloed van drugs te rijden zodat zijn rijbewijs onmiddellijk werd ingetrokken .

Onder invloed

Op 07 maart 2022 rond 17.00 uur kwam een 49-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem aangifte doen op het politiekantoor te Diest van beschadigingen aan haar wagen . De agent die de klacht van de dame opnam stelde vast dat de vrouw onder invloed van alcohol was . De klaagster bevestigde daarbij dat ze zelf met haar wagen tot bij de politie was gereden . Ze werd vervolgens onderworpen aan een alcoholtest die positief was . Het rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken .

Labels