Persbericht Parket Leuven 16 februari 2016

Diest - Aanhouding na diefstal met geweld aan station

Op dinsdag 9 februari '16 omstreeks 17u moest een 20-jarige man uit Bekkevoort onder bedreiging en met geweld onder andere zijn geld en gsm afgeven aan twee jongens. De feiten gebeurden in de onmiddellijke buurt van het station te Diest, terwijl de man zat te wachten op de bus. De recherche van de PZ Demerdal-DSZ kon op basis van de beschrijving één verdachte identificeren. Het betreft een 19-jarige man uit Diest. De procureur des Konings te Leuven vorderde een onderzoeksrechter en op 11 februari '16 werd de verdachte opgepakt. Tijdens de huiszoeking op zijn adres werd een deel van de gestolen goederen aangetroffen. Het verdere onderzoek leidde ook tot de identificatie van de tweede verdachte, een minderjarige jongen uit Diest.

De meerderjarige werd op donderdag 11 februari voorgeleid bij de onderzoeksrechter te Leuven. Hij werd aangehouden. De raadkamer handhaafde vandaag zijn aanhouding.

De minderjarige werd op 12 februari voorgeleid bij de jeugdrechter te Leuven. Hij verblijft momenteel in een gesloten jeugdinstelling.

Labels