Persbericht Parket Leuven 13 november 2015

Nederlandse drugsrunners aangehouden

De politie van zone Demerdal-DSZ bracht tijdens de afgelopen maanden een belangrijke slag toe aan de heroïne- en cocaïneverkoop in de stad Diest. Er werden op 18 september en gisteren, op 12 november 2015, reeds drie Nederlandse drugsrunners gearresteerd. Ze werden allen aangehouden door de onderzoeksrechters te Leuven.

De politie van Diest arresteerde gisteren, op donderdag 12 november, een jongeman die ervan verdacht wordt als drugsrunner te werken voor een Nederlandse organisatie. Uit informatie was gebleken dat Nederlandse drugrunners opnieuw heroïne en cocaïne aan de man zouden brengen in het centrum van de stad. Gisteren (donderdag 12 november) omstreeks 15u waren er aanwijzingen dat er op dat moment een drugskoerier in de stad aanwezig was. De politie patrouilleerde met verschillende ploegen en merkte een verdachte man op in de Felix Moonsstraat. De 21-jarige Nederlander had meer dan 100 gram heroïne mee, verpakt in gebruikershoeveelheden, en een 8-tal gram cocaïne dat ook verpakt was in kleine hoeveelheden. Het parket vorderde een gerechtelijk onderzoek tegen de twintiger op verdenking van bezit en handel in verdovende middelen in het kader van een vereniging. De man werd vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter te Leuven en aangehouden.

Op vrijdag 18 september 2015 arresteerde de recherche van PZ Demerdal-DSZ reeds twee verdachte drugsrunners in het centrum van Diest. Het ging om twee mannen van 20 en 23 jaar uit Nederland. Zij hadden eveneens een aanzienlijke hoeveelheid heroïne op zak, verpakt in afzonderlijke dosissen, en ook in hun voertuig werd nog heroïne aangetroffen. De twee twintigers werden aangehouden door de onderzoeksrechter in Leuven.

Labels