Persbericht 6 maart 2023

Sluikstorten

Op 3 maart ’23 werden onze diensten in kennis gesteld door de technische dienst van de stad Scherpenheuvel-Zichem van een sluikstort die plaatsvond aan een afvalcontainer in de Prins Alexanderstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De politie onderzoekt of er een link kan worden gevonden naar een verdachte.   

Verkeersinbreuk

  • Tijdens een verkeerscontrole op 3 maart ’23 omstreeks 11u00 stelde de politie vast dat de bestuurder van een personenwagen op de Halensebaan te Diest zijn GSM foutief gebruikte tijdens het besturen van zijn wagen. Op basis van zijn gedrag werd de bestuurder eveneens onderworpen aan een drugstest, welke positief aantekende.
  • Op zondag 5 maart ’23 omstreeks 08u kregen we een tip van een verdacht voertuig in de Kleinbergstraat te Diest. Onze ploeg trof een personenwagen aan met draaiende motor waarin een man lag te slapen. De man gaf aan kort voordien zijn voertuig in deze straat geparkeerd te hebben omdat hij zich moe voelde. Bij zijn ademtest bleek hij echter een teveel aan alcohol gedronken te hebben. Zijn rijbewijs werd voor 6 uur ingehouden.

Verkeersongeval met lichamelijk letsel

Op 4 maart ’23 omstreeks 16u vond er een verkeersongeval met lichamelijk letsel plaats tussen de bestuurder van een personenwagen en een voetgangster. Het ongeval vond plaats ter hoogte van het rondpunt op de Basilieklaan te Scherpenheuvel-Zichem. De voetgangster raakte hierbij ernstig gekwetst aan haar voet en diende ter verzorging overgebracht te worden naar het ziekenhuis. Beide betrokken personen legden een negatieve ademtest af.

Poging inbraak

Op zondag 5 maart ’23 werden onze diensten in kennis gesteld door een bewoner van de Ketelwinning te Diest. De bewoner vermoedde dat er een poging tot inbraak bij haar had plaatsgevonden. In de tuin lag er een standbeeld omver en werd eveneens de deurklink van een berghok afgebroken, wat doet vermoeden dat verdachten toegang zochten tot dit berghok. Er werd niets gestolen.

Labels