Persbericht 5 juli 2017

Verkeersongeval met gekwetste

Op dinsdag 4 juli 2017 vond omstreeks 8u00 een aanrijding plaats op de Turnhoutsebaan te Diest nabij het station. Een fietsster, een 52-jarige vrouw uit Diest, werd bij het oversteken van de rijbaan aangereden door een 42-jarige man uit Herk-De-Stad. Toen hij een stukje achterwaarts reed kwam het tot de aanrijding waarbij de fietsster ten val kwam. Zij werd overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest.

Rijden onder invloed

  • Op dinsdag 4 juli 2017 controleerde de interventieploeg rond 9u00 een bestuurder langs de Citadellaan te Diest. De 38-jarige man uit Diest legde een positieve speekseltest (drugs) af.
  • Op woensdag 5 juli 2017 werden onze diensten rond 2u30 in kennis gesteld van een voertuig dat ter hoogte van de Weg Messelbroek te Scherpenheuvel-Zichem in het midden van de rijbaan stilstond met draaiende motor en luide muziek. De interventieploeg ging ter plaatse en trof er het voertuig aan met een slapende bestuurder achter het stuur. Bij verdere controle van de 36-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem legde deze zowel een positieve alcoholtest als een positieve speekseltest af.

Het rijbewijs van beide bestuurders werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels