Persbericht 5 januari

Diefstal pogingen

Op zondag 04/01/15 werd in de late namiddag een poging tot diefstal vastgesteld in een woning in de Basilieklaan te Scherpenheuvel-Zichem. De daders zijn de woning niet binnen geraakt.

Ook te Diest in de Kerkstraat (Schaffen) werd een poging tot inbraak vastgesteld.

Diefstal onder bedreiging

Op zondag 4 januari 2015 werd rond 18.50u een nachtwinkel aan de Koning Albertstraat in Diest overvallen. Een onbekende man toonde een mes en ging er vandoor met fardes sigaretten ter waarde van 400 EUR en 1000 EUR aan contant geld. De lokale recherche voert het onderzoek.

Inbraken in woningen

Op zondag 04/01/15 werden twee inbraken vastgesteld waarbij er op 't eerste zicht niets gestolen werd. De eerste vaststellingen gebeuren in de Waterstraat te Diest (Schaffen), waar de achterdeur opengebroken werd. De tweede vaststellingen betreffen een woning te Scherpenheuvel-Zichem (Testelt), Biezebeemden. Hier werd een raam aan de zijkant van de woning geforceerd.

Verkeerscontroles

Tijdens verkeerscontroles op maandag 5 januari 2015 in de vroege ochtenduren (vanaf 4u) werden er vier bestuurders uit het verkeer gehaald die onder invloed waren.

  • Rond 4u werd een eerste bestuurder onder invloed van drugs aangetroffen op de Omer Vanaudenhovelaan te Diest. Het betrof een 24 jarige man uit Houthalen-Helchteren
  • Ruim een uur later werd op de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem een tweede bestuurder uit het verkeer gehaald. Een 43jarige vrouw uit Bilzen had te diep in 't glas gekeken, haar rijbewijs werd voor 6u ingehouden.
  • Omstreeks 5u gebeurde de controle op de Zuidervest te Scherpenheuvel-Zichem. Een 68 jarige man uit Aarschot bestuurde zijn voertuig onder invloed van alcohol en moest zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren.
  • Even later werd een 66jarige man uit Wellen aan een controle onderworpen in de Schransstraat te Scherpenheuvel-Zichem. Ook hij was onder invloed van alcohol. Het voertuig van betrokkene werd voor 6u ingehouden.

Labels