Persbericht 31 juli

Fietsdiefstallen aan station in Zichem

Op donderdag 30 juli kwamen in de loop van de voormiddag 3 personen tot de vaststelling dat hun fiets gestolen was. De benadeelden hadden er hun fiets achtergelaten alvorens met de trein verder te reizen. De feiten speelden zich af tussen 28 en 30 juli.

Diefstal met braak in woning

Op donderdag 30 juli omstreeks 13u15 kwam een familielid van een bewoner van de Galgeveldstraat te Diest tot de vaststelling dat er ingebroken was. De bewoner zelf was met vakantie. De dader(s) hebben de achterdeur opengebroken om zo de woning binnen te dringen. Het nadeel is op dit moment nog niet gekend.

Rijden onder invloed

Van donderdag 30 juli op vrijdag 31 juli werden verschillende bestuurders gecontroleerd op ons grondgebied. Daarbij werden een aantal bestuurders bekeurd inzake alcohol en drugs.

  • Omstreeks 17u30 controleerde de interventieploeg een bestuurder langs de Bredestraat te Diest. De 21-jarige man uit Diest legde een positieve alcoholtest af.
  • Omstreeks 1u00 hield de interventieploeg een bestuurder staande langs de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De 27-jarige man uit Beauvechain legde een positieve alcoholtest af.
  • Omstreeks 1u45 werd een bestuurder gecontroleerd langs de Basilieklaan te Scherpenheuvel. De 32-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem legde een positieve speekseltest (drugs) af.
  • Omstreeks 2u30 uur legde een 23-jarige vrouw uit Herselt een positieve alcoholtest af tijdens een controle langs Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem.
  • Omstreeks 3u00 uur controleerde de ploeg een bestuurder langs de Leuvensestraat te Diest. De 17-jarige bestuurder uit Lummen legde een positieve speekseltest af (drugs).

Het rijbewijs van de bestuurders die een positieve speekseltest aflegden werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. De bestuurders die positief bleken voor alcohol dienden allen hun rijbewijs af te geven voor 6 uren.

Labels