Persbericht 29 juni 2017

Inbraken

Op woensdag 28 juni 2017 stelde men in de brandweerkazerne langs de Schaluinstraat te Diest omstreeks 7u00 vast dat er ingebroken was. De omheining werd beschadigd en in de kazerne werden zowat alle deuren opengebroken. Er werd werkmateriaal, een kettingzaag en een bosmaaier ontvreemd.

Op woensdag 28 juni 2017 werd omstreeks 9u00 een inbraak vastgesteld in een bedrijf langs de Nijverheidslaan te Diest. Een raam aan de achterzijde van het bedrijf werd opengebroken om zo binnen te dringen. De kantoren werden doorzocht en er werd geld gestolen. Ook een wagen van het bedrijf werd ontvreemd.

Verkeersongeval met gekwetste

Op woensdag 28 juni 2017 vond omstreeks 9u00 een aanrijding plaats op het kruispunt Botermarkt - Leuvensestraat te Diest. Een 46-jarige fietsster uit Diest kwam uit de richting van de Grote Markt en een voertuig, bestuurd door een 36-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem, sloeg links de Leuvensestraat in. Hierbij kwam het tot de aanrijding. De fietsster werd gewond en overgebracht naar het algemeen ziekenhuis te Diest.

Rijden onder invloed

Op donderdag 29 juni 2017 controleerde de interventieploeg omstreeks 2u30 langs de Diestsestraat te Scherpenheuvel-Zichem een bestuurder. De 35-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem legde een positieve alcoholtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels