Persbericht 29 juli

Diefstal met braak in woning

Op dinsdag - 28/07/2015 omstreeks 08:00 uur stelde men vast dat er ingebroken was in een woning langs de Holleweg te Diest. De dader(s) zijn de woning binnengedrongen langs een venster achteraan de woning op de eerste verdieping. Daar werden enkele kamers doorzocht. De dader(s) richten veel wanorde aan. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat het juiste nadeel is.

Poging diefstal met braak in woning

Op dinsdag - 28/07/2015 omstreeks 10:00 uur meldt een inwoner van de Kleinbaan te Diest dat men getracht had in te breken in de woning. Er is braakschade aan de garagepoort. De dader(s) zijn er niet in geslaagd om de woning binnen te dringen.

Sturen spijts verval recht tot sturen

Op dinsdag - 28/07/2015 omstreeks 14:00 uur werd bij een verkeersdispositief een bestuurder staande gehouden met zijn bromfiets. De bestuurder, een 51 jarige man uit Diest, reed met het voertuig niettegenstaande zijn rijbewijs door de rechtbank ingetrokken was. De bromfiets werd geïmmobiliseerd met oog op verbeurdverklaring. Ten laste van de bestuurder werden de nodige processenverbaal opgesteld.

Sturen onder invloed/bezit van drugs

Op dinsdag - 28/07/2015 omstreeks 18:45 uur werd bij een controle door de interventieploeg een voertuig tegengehouden langs Citadellaan te Diest. De bestuurder, een 25 jarige man uit Diest, legde een positieve speekseltest af. Verder bleken de bestuurder en de passagiers van het voertuig in bezit te zijn van een redelijke hoeveelheid drugs. Het rijbewijs van de bestuurder werd ingetrokken. Verder werden de nodige dossiers aangaande drugs opgesteld.

Rijden zonder verzekering

Op woensdag - 29/07/2015 omstreeks 02:00 uur controleerde de interventieploeg een voertuig in de Herrestraat te Diest. Het voertuig was niet ingeschreven te zijn noch verzekerd. Het voertuig werd in beslaggenomen en getakeld. Ten laste van de bestuurder, een 27 jarige man uit Halen, werd procesverbaal opgesteld.

Labels