Persbericht 29 februari 2016

Carnaval Scherpenheuvel

Op zondag 28 februari '16 sloot de carnavalsstoet van Scherpenheuvel de reeks van stoeten af in Scherpenheuvel-Zichem. Deze laatste stoet werd gekenmerkt door een grote betrokkenheid van de organisatoren en de voorbeeldige inzet van stewards. Als politiedienst zetten wij 17 medewerkers in en toch kon niet voorkomen worden dat enkele heethoofden de feestvreugde verknalden. Toen de eerste wagens reeds het traject voltooid hadden ontstond er een handgemeen tussen de leden van een praalwagen en omstaanders. Hierbij werd minstens één vrouw gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Drie betrokken personen werden bestuurlijk aangehouden. Een onderzoek wordt ingesteld, er wordt een proces-verbaal opgesteld.

Inbraak poging

Op zondag - 28/02/2016 omstreeks 18u stelde een bewoner langs de Lindeboomstraat te Diest vast dat men getracht had in te breken in de woning. Achteraan werd een rolluik deels omhoog geduwd. De dader(s) wilden vermoedelijk zo de woning betreden wat echter niet gelukt is.

Verkeersongeval met gekwetste

Op zondag - 28/02/2016 omstreeks 21:u kwam het tot een kopstaart aanrijding tussen 2 voertuigen op de Commissaris Neyskenslaan te Diest. De bestuurders betreffen een 32 jarige man uit Diest en een 37 jarige vrouw uit Diest.

Labels