Persbericht 27 maart 2023

Diefstallen uit voertuigen

  • Op 24 maart ’23 stelde een bewoner van de Lange Eiken te Scherpenheuvel-Zichem vast dat hij het slachtoffer was geworden van een diefstal met braak uit zijn lichte vrachtwagen, welke op de oprit van zijn woning stond geparkeerd. De dieven gingen aan de haal met werkmateriaal.    
  • Op 24 maart ’23 maakten twee bewoners van de Nieuwstraat te Scherpenheuvel-Zichem melding van een diefstal van hun fietsen. De fietsen werden tijdens de nacht uit hun tuinhuis gestolen.
  • Op 24 maart ’23 stelde een bewoner van de Pelgrimstraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat hij het slachtoffer was geworden van een diefstal met braak uit zijn personenwagen, welke op de oprit van zijn woning stond geparkeerd. De dieven gingen aan de haal met de GPS-console van zijn voertuig.
  • Op 25 maart ’23 meldde een bewoner van Mosvenne te Scherpenheuvel-Zichem een poging diefstal in zijn bestelwagen. Vermoedelijk dateerden de feiten eveneens van de nacht van 23 op 24 maart. Er werd een gaatje geboord ter hoogte van het slot. De daders slaagden er echter niet in om het voertuig geopend te krijgen.
  • Op 26 maart ’23 stelde een bewoner van de Elzenstraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat hij het slachtoffer was geworden van een poging diefstal met braak uit zijn vrachtwagen, welke op de oprit van zijn woning stond geparkeerd. Vermoedelijk dateerden de feiten eveneens van 24 maart. Er werd een gaatje geboord ter hoogte van het slot. De daders slaagden er echter niet in om het voertuig geopend te krijgen.
  • Gezien het tijdstip en de plaats van de verschillende (pogingen) tot diefstal waren vermoedelijk dezelfde daders aan het werk. De politie zet het onderzoek naar de daders verder.
  • Op 24 maart ’23 haalde een alerte verkeersploeg een verdacht voertuig uit het verkeer. Het betrof een voertuig met Poolse kentekenplaten maar met twee mannen van Moldavische nationaliteit aan boord. Beide personen bleken gekend te zijn voor winkeldiefstallen. Bij nazicht van hun voertuig werden er verschillende flessen sterke drank aangetroffen. Na verder onderzoek door onze ploegen bleken deze afkomstig te zijn van winkeldiefstallen. Beide verdachten werden gearresteerd.

Winkeldiefstal

  • De uitbaters van een grootwarenhuiswinkel gelegen in de Michel Theysstraat te Diest maakten op 23 maart 2023 melding van een winkeldiefstal. Twee verdachten hadden een fles sterke drank gestolen, maar hadden de winkel reeds verlaten. De politie kon op basis van de camerabeelden in de winkel de twee verdachten identificeren.

Inbraken

  • Een alerte getuige meldde op 23 maart ’23 omstreeks 18u verdachte gedragingen op het Sint Jansveld te Diest. De getuige zag hoe een man over een haag aan een woning sprong en vervolgens verdacht rond de woning sloop. De verdachte vluchtte kortelings nadien terug weg omdat de eigenaar van de woning hem eveneens had opgemerkt. Een anonieme ploeg van het gerechtelijk team van de politiezone Demerdal-DSZ, welke extra werd ingezet ter preventie van inbraken, merkte de verdachte even later op in het centrum van Diest en wist hem te arresteren.  
  • Op 24 maart ’23 omstreeks 03u werd er ingebroken in een elektrozaak gelegen in de Reustraat te Diest. De daders gingen erg professioneel te werk. Door een gat te maken konden ze via het dak de winkel betreden. Er werden een twintigtal GSM toestellen gestolen. Een getuige merkte een verdacht voertuig op nabij de plaats van de diefstal en gaf de kentekenplaat door aan de politie. Dit voertuig werd nog onderschept op de autosnelweg, maar bleek na controle niets met de feiten te maken te hebben. Het labo en de lokale recherche kwamen ter plaatsen en zetten het onderzoek naar de verdachten verder.

Verkeersongeval

Op 24 maart ’23 omstreeks 09u vond er een verkeersongeval plaats in de straat Heide te Diest. Een dame verloor de controle over het stuur van haar wagen, waarna de wagen op zijn dak kwam te liggen. De brandweer kon de geknelde dame uit haar wagen bevrijden. De ziekenwagen kwam ter plaatse, maar als bij wonder raakte ze niet gekwetst door het verkeersongeval. De bestuurster testte negatief op de alcohol- en drugstest.

Carnaval Diest

Op zondag 26 maart ’23 vond de carnavalsoptocht te Diest plaats. De afsluiter van het carnavalsgebeuren op het grondgebied van de politiezone Demerdal-DSZ. In totaal werden 15 medewerkers van de politiezone ingezet om alles mee in goede banen te leiden. Alles verliep zonder incidenten.  

Labels