Persbericht 26 augustus 2016

Diefstallen met braak

Op donderdag - 25/08/2016

  • Omstreeks 20:30 uur werd een inbraak vastgesteld in een hangaar in de Dorpsveldstraat te Diest. Zowel aan de achterkant als aan de zijkant van de hangaar braken de dader(s) een deur open. Een TV, een playstation en een harde schijf werden meegenomen.
  • Omstreeks 22:00 uur stelde de bewoner van de Eikelenberg te Diest vast dat er ingebroken was in zijn woning. De bewoner was slechts enkele uren van huis weg geweest. De dader(s) braken een venster aan de achterzijde van de woning open. Op het eerste zicht stalen de dader(s) een gitaar.

Rijden onder invloed

Op donderdag - 25/08/2016 omstreeks 13:30 uur controleerde de interventieploeg een bestuurder op de Omer Vanaudenhovenlaan te Diest. De 21 jarige man uit Anderlecht legde een positieve speekseltest (drugs) af. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken en zijn bezoek aan de Halve Maan werd minstens met enkele uren uitgesteld.

Niet verzekering

Op donderdag - 25/08/2016 haalde de interventieploeg een wagen uit het verkeer langs de Turnhoutsebaan te Diest. Het voertuig was vertrokken aan de Halve Maan. De aandacht werd getrokken door het feit dat er een kindje van 2 jaar op de schoot van de passagier zat. De wagen wordt bestuurd door een 36 jarige man uit Ans. Het voertuig blijkt na controle niet ingeschreven noch verzekerd te zijn. Het voertuig werd in beslag genomen door onze diensten. Ook dit gezin moest noodgedwongen een alternatief vervoermiddel zoeken om thuis te geraken.

Labels