Persbericht 25 september

Metaaldiefstal

Op donderdag 24 september 2015 omstreeks 09u30 stelde men op een werf langs de Herseltsebaan te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er 4 bobijnen met metaal ontvreemd waren.

Niet-verzekering bromfiets

Op donderdag 24 september 2015 omstreeks 16u00 controleerde de interventieploeg een bromfietser langs de Steenweg op Papenbroek te Diest. De 17-jarige man uit Diest droeg geen helm. Bij verdere controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd werd. De bromfiets werd in beslaggenomen en getakeld.

Sturen onder invloed

Op donderdag 24 september 2015 werden tijdens tussenkomsten twee bestuurders betrapt op het besturen van een voertuig onder invloed van alcohol.

  • Omstreeks 9u00 controleerde de interventieploeg langs de Fabrieksstraat te Diest een bestuurder van een motorfiets. De 60-jarige man uit Diest legde een positieve ademtest af. Hij bleek tevens geen houder te zijn van een rijbewijs. Zijn motorfiets werd geïmmobiliseerd.
  • Omstreeks 18u30 diende de interventieploeg tussen beiden te komen in een geschil tussen bestuurders in de Hasseltsestraat te Diest. Een van de partijen, een 57-jarige vrouw uit Diest, legde een positieve ademtest af. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels