Persbericht 25 april 2017

Inbraak in bedrijf

Op maandag 24 april 2017 stelde men omstreeks 8u30 vast dat er ingebroken was in de lokalen van Natuurpunt gelegen op de Turnhoutsebaan te Diest. Een zijdeur werd opengebroken en de lokalen werden doorzocht. Op het eerste zicht werd er 200 euro en een bos sleutels gestolen.

Inbraak in loods

Op maandag 24 april 2017 stelde men omstreeks 13u30 vast dat er ingebroken was in de opslagplaats van de stad Scherpenheuvel-Zichem, in de Ernest Claesstraat te Zichem. De dader(s) had(den) de omheiningsdraad stukgeknipt en de deur van de loods opengebroken. Het nadeel kon nog niet worden meegedeeld.

Verkeersongeval met gekwetste

Op maandag 24 april 2017 vond omstreeks 23u00 een aanrijding plaats ter hoogte van het kruispunt van de Westelsebaan met de Prins De Merodelaan te Scherpenheuvel-Zichem.

Bij het rechts afslaan had de bestuurster van een vrachtwagen, een 52-jarige vrouw uit Lanaken, de bromfietser op het fietspad niet opgemerkt. De bromfietser kon de vrachtwagen niet meer ontwijken en reed in op de vrachtwagen waardoor ze ten val kwam. De bestuurster van de bromfiets (een 18-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem) en de passagier (een 28-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem) werden licht gekwetst en overgebracht naar het AZ te Diest voor verzorging.

Rijden spijts verval

Op maandag 24 april controleerde een interventieploeg omstreeks 11u30 een bestuurder op de August Nihoulstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De 37-jarige man uit Glabbeek had een levenslang rijverbod. Het voertuig werd geïmmobiliseerd en overgebracht naar de stallingsplaats.

Rijden onder invloed

Op maandag 24 april 2017 controleerde een interventieploeg omstreeks 20u30 een bestuurder op de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem. De 41-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels