Persbericht 22 oktober

Zeven stieren hielden de politie enkele uren bezig

Op dinsdag 21/10/14 omstreeks 8u30 werden alle beschikbare medewerkers ingezet om verder onheil te voorkomen nadat zeven stieren opgemerkt werden op de nieuwe verkaveling Galgenberg te Diest. Met de hulp van de eigenaar en een andere landbouwer konden de dieren uiteindelijk opnieuw in een weide worden ondergebracht. Er zijn aanwijzingen dat onbekenden de poorten van de stieren hadden opengezet, zodat de dieren op verkenning konden gaan. Ze beschadigden hierbij minstens één tuin en één brievenbus en ze legden gedurende ruime tijd de bouwwerken stil op de nieuwe verkaveling. Proces-verbaal lastens onbekenden wordt opgesteld. Zo tellen we dit jaar reeds meer dan 500 tussenkomsten met betrekking tot dieren.

Poging tot inbraak in Scherpenheuvel-Zichem

Op dinsdag 21/10/14 stelde de eigenaar van een woning in de Tuinwijk te Scherpenheuvel-Zichem omstreeks 08:45 uur , vast dat men had getracht in te breken in zijn woning.Op het raam aan de achterzijde van de woning waren braaksporen aan te treffen.

Diefstal met braak te Diest

Op dinsdag 21/10/14 omstreeks 15u30 werd er vastgesteld dat er tussen 17/10/14 en 21/10/14 werd ingebroken in een woning te Diest op het Grasbos. De daders betraden de woning door middel van een gaatje te boren in een raam aan de achterkant van de woning. De ganse woning werd doorzocht. Nadeel kan nog niet worden meegedeeld daar de bewoners op reis zijn.

Bestuurder onder invloed van drugs te Diest

Tijdens een verkeerscontrole op 21/10/14 omstreeks 10u op de Omer Vanaudenhovelaan te Diest bleek de bestuurder van een personenwagen onder invloed te zijn van verdovende middelen. Het rijbewijs van de 25jarige man uit Hasselt werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen. Hiermee haalden we dit jaar reeds 111 bestuurders uit het verkeer onder invloed van drugs. Drugs en verkeer zijn namelijk twee krachtlijnen in ons Zonaal Politieplan. Tijdens een recent vormingsmoment werd de procedure voor een controle op het rijden onder invloed van drugs nog eens onder de aandacht gebracht van alle medewerkers. Het is nu maar te hopen dat onze voorraad speekseltests tijdig kan worden aangevuld. De levering hapert al enkele maanden bij gebrek aan kredieten bij de betreffende federale overheidsdienst.

Verkeersongeval met stoffelijke schade, bestuurder onder invloed te Scherpenheuvel-Zichem

Op woensdag 22/10/14 omstreeks 01:30 uur kwam een bestuurder op een parking langs de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem in aanrijding met een betonnen afsluiting. De 32jarige man uit Tielt-Winge was dusdanig onder invloed van alcohol dat hij ter ontnuchtering ondergebracht werd in een politiecel. Zijn rijbewijs werd alvast voor de duur van 15dagen ingetrokken.

Labels