Persbericht 22 augustus

Verkeersongeval met gekwetste te Diest

Op donderdag 21/08/2014 omstreeks 10:30 uur deed zich een kop staart aanrijding voor op de Halensebaan te Diest. In de aanrijding waren 3 voertuigen betrokken (2 vrachtwagens en 1 lichte vrachtauto). Eén bestuurder werd licht gekwetst en voor verzorging overgebracht naar het AZ te Diest.

Inbraak in woning

Op donderdag 21/08/2014 omstreeks 21:00 uur hoorde een bewoner uit de Wezelbaan een alarm afgaan in een naburige woning. Hij zag twee onbekende personen weglopen. De zoeking door onze interventieploeg en een speurhond leidde niet onmiddellijk tot het gewenste resultaat. De betreffende woning werd volledig doorzocht en de buit bestaat vermoedelijk uit juwelen.

Drugs in verkeer/alcohol

Van donderdag 21/08/2014 op vrijdag 22/08/2014 werden verschillende bestuurders gecontroleerd. Drie van hen testten positief voor drugs in het verkeer en één bestuurder was positief voor alcohol. De rijbewijzen van deze vier bestuurders werden ingetrokken voor 15 dagen.

Een bestuurder (een 39 jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem) werd op donderdag omstreeks 17:00 uur tot staan gebracht op de Bredestraat te Scherpenheuvel-Zichem. Hij testte positief op drugs.

Een tweetal uren later werd een 25 jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem gecontroleerd in de Vossekotstraat te Scherpenheuvel-Zichem. Ook zij testte positief op drugs.

Op vrijdag omstreeks 03:30 uur bleek een 18 jarige man uit Herent positief voor drugs tijdens een controle op de Diestsebaan te Diest. Op dezelfde plaats werd een 32 jarige man uit Diest uit het verkeer gehaald die te veel gedronken had.

Labels