Persbericht 21 maart 2017

Inbraak in woning

Op maandag 20 maart 2017 omstreeks 21u30 stelde de bewoner van een woning gelegen in de Frans Smeyersstraat te Scherpenheuvel-Zichem vast dat er was ingebroken. De dader(s) brak(en) de achterdeur van de woning open en doorzocht(en) de ganse woning. Het juiste nadeel is nog niet gekend.

Rijden onder invloed.

Op maandag 20 maart 2017 omstreeks 12u30 werd tijdens een controle op de Delphine Alenuslaan te Diest een bestuurder uit het verkeer gehaald. De bestuurder, een 24-jarige man uit Herk-de-Stad, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Niet verzekering

Op maandag 20 maart 2017 omstreeks 16u00 controleerde een politieploeg een voertuig op Schoonaerde te Diest. Na controle van de boorddocumenten kon de bestuurder, een 66-jarige man uit Diest, geen geldige verzekering laten zien. Het voertuig werd getakeld.

Op maandag 20 maart 2017 omstreeks 17u30 controleerde een politieploeg een voertuig op de Turnhoutsebaan te Scherpenheuvel-Zichem. Na controle van de boorddocumenten kon de bestuurder, een 52-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem, geen geldige verzekering laten zien. Het voertuig werd getakeld.

Controle zwaar vervoer

Op 20 maart 2017 werden tussen 14u00 en 17u00 negen vrachtwagenbestuurders aan een grondige controle onderworpen. Dit gebeurde door een team van medewerkers van de PZ Demerdal-DSZ die hiertoe een bijzondere opleiding hebben gevolgd. Ze kregen de steun van twee leden van het interventiekorps. De tachograaf werd volledig uitgelezen.

Er werden geen overtredingen vastgesteld met betrekking tot de rij- en rusttijden.

Bij drie vrachtwagens was de ijking van de tachograaf vervallen. Hiervoor werd telkens een boete van € 1.320,00 uitgeschreven. De buitenlandse bestuurder moest die boete onmiddellijk betalen. De twee andere bestuurders kunnen dit via een overschrijving doen.

Labels