Persbericht 20 juli 2017

Diefstal door inklimming in handelszaak

Op woensdag - 19/07/2017 omstreeks 09:45 uur stelde een werknemer van een handelszaak in de Hasseltsestraat te Diest vast dat er tijdens de voorbije nacht ingebroken werd. De dader(s) pleegden geen braak maar drongen langs een openstaande venster binnen. Deze venster geeft uit op de platte daken achteraan de zaak. De dader(s) haalde(n) het geld uit de kassa.

Poging diefstal braak in handelszaak

Op woensdag - 19/07/2017 omstreeks 15:30 uur stelde de uitbaatster van een winkel in de Ketelstraat onze diensten in kennis van een poging tot inbraak. De dader(s) pleegde(n) tijdens de voorbije nacht braak aan de voordeur van de zaak doch slaagde(n) er niet in om deze open te breken.

Rijden onder invloed van drugs en in het bezit van dealershoeveelheden.

Op woensdag - 19/07/2017 te 19:30 uur controleerden we een voertuig op de Leuvensesteenweg te Diest. De bestuurder, een 35 jarige man uit Kortenaken, legde een positieve speekseltest af met een onmiddellijke intrekking van zijn rijbewijs tot gevolg. Tijdens een grondige controle van het voertuig troffen ze dealershoeveelheden drugs (speed en MDMA) en een grote som geld aan. Op basis van deze vaststellingen werd een huiszoeking uitgevoerd op het adres van de bestuurder. Beide personen worden ter beschikking gehouden van de onderzoeksrechter.

Labels