Persbericht 19 april 2017

Diefstallen uit voertuig

In de nacht van 17 op 18 april 2017 werd er in drie BMW's ingebroken te Diest. Telkens werd een zijruit stukgeslagen:

  • Op het Drie Lindekenserf: het dashboard werd opengebroken en de ingebouwde gps werd gestolen;
  • In de Molenbergstraat werd het multifunctioneel stuur gestolen;
  • In de Acaciastraat werd eveneens het dashboard opengebroken om de ingebouwde gps te stelen.

Diefstal uit woning

Op dinsdag 18 april 2017 stelde een bewoner van de Nassaustraat te Scherpenheuvel-Zichem omstreeks 11u00 vast dat er gepoogd werd in te breken. De dader(s) pleegde(n) braak aan de achterdeur maar kon(den) de woning niet betreden.

Drugs

Op dinsdag 18 april 2017 wilde een interventieploeg omstreeks 15u00 op de Diestersteenweg te Diest overgaan tot de controle van een voertuig dat hen net gekruist had. De bestuurder en de passagier probeerden zich aan die controle te onttrekken. Ze sloegen een zijstraat in maar werden even later opgemerkt als voetgangers. Ook nu probeerden ze zich aan de controle te onttrekken en boden weerstand bij de arrestatie. Bij het onderzoek van het voertuig werd er aanzienlijke hoeveelheid drugs (cocaïne) aangetroffen.

Beiden werden gearresteerd voor de duur van het onderzoek. Er werden onder andere huiszoekingen uitgevoerd op hun adres. Ten laste van de bestuurder, een 27-jarige man uit Diepenbeek, werd er een bijkomend proces-verbaal opgesteld want hij was onder invloed van drugs. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Verdachte gedragingen

Op dinsdag 18 april 2017 controleerde een interventieploeg omstreeks middernacht een voertuig met Franse nummerplaten op de Weg Messelbroek te Scherpenheuvel-Zichem. De twee inzittenden, oost-Europeanen, konden geen duidelijke verklaring geven voor hun aanwezigheid op die locatie op dat ogenblik. Bovendien werden er in het voertuig elementaire werktuigen aangetroffen die zouden kunnen gebruikt worden bij een inbraak. Beiden werden gearresteerd voor de duur van het onderzoek.

Labels