Persbericht 18 september

Diefstal braak in woning

Op donderdag 17 september omstreeks 14u30 stelde een inwoner van de Halensebaan te Diest bij zijn thuiskomst vast dat er ingebroken was in de woning. De dader(s) had(den) aan de zijkant van de woning een raam geforceerd en doorzocht(en) de woning. Het nadeel is nog niet gekend.

Op donderdag 17 september omstreeks 15u00 kwam een werknemer van de veilingszaal op de Nijverheidslaan te Diest tot de vaststelling dat er was ingebroken. De dader(s) had(den) een toegangsdeur van de veilingzaal opengebroken en de zaak doorzocht. Het nadeel is nog niet gekend.

Op donderdag 17 september omstreeks 22u00 stelde een inwoner van de Turnhoutsebaan te Diest bij zijn thuiskomst vast dat er ingebroken was in de woning. De dader(s) had(den) zich toegang verschaft via een wentelend dakvenster op de eerste verdieping. De dader(s) doorzocht(en) de woning, er werden juwelen en een aanzienlijke som geld gestolen.

Op donderdag 17 september omstreeks 23u30 kwam een inwoner van de Engelbeekstraat te Diest bij zijn thuiskomst tot de vaststelling dat er ingebroken was in de woning. De dader(s) had(den) zich toegang verschaft via een raam op de eerste verdieping. Er werd een som geld gestolen.

Sturen onder invloed

Op vrijdag 18 september omstreeks 2u30 controleerde een politieploeg een bestuurder op de Citadellaan te Diest. De 32-jarige man uit Herk-de-Stad legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Op vrijdag 18 september omstreeks 3u00 controleerde een politieploeg een bestuurder op de Commissaris Neyskenslaan te Diest. De 54-jarige man uit Diest legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd ingehouden voor de duur van zes uur.

Labels