Persbericht 18 juli 2016

Rijden onder invloed

Op zaterdag 16/07/2016 werden twee bestuurders uit het verkeer gehaald die onder invloed waren van drugs:

  • Omstreeks 14u op de Diestsestraat in Scherpenheuvel-Zichem een 34 jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem. Zij was bovendien in het bezit van cannabis en speed. Haar rijbewijs werd ingetrokken en de nodige processen-verbaal werden opgegesteld.
  • Omtreeks 16u30 op de Basilieklaan in Scherpenheuvel-Zichem een 41 jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem. Zijn rijbewijs werd ingetrokken.

Diefstallen

Op zaterdag 16/07/2016 omstreeks 18u30 werden twee tieners uit Brussel geïnterpelleerd op de Omer Vanaudenhovelaan te Diest. Zij verplaatsten zich met één fiets in de richting van het station. De fiets hadden ze gestolen aan de Halve Maan.

Op zondag 17/07/2016 omstreeks 07:30 uur stelde een inwoner van de Arthur Van Ooststraat te Diest vast dat onbekende(n) in haar woning geweest waren. Ze kwamen langs de achterdeur de woning binnen, die vermoedelijk niet afgesloten was. De dader(s) stalen een GSM, portefeuilles en een TV. Ook uit de kelder werden een aantal zaken ontvreemd doch het nadeel is hier nog niet duidelijk.

Op zondag 17/07/2016 omstreeks 12:00 uur kwam men tot de vaststelling dat er ingebroken was in de kantine van een visclub langs de Elzenstraat te Scherpenheuvel- Zichem. De dader(s) trachtten de deur van de kantine open te breken doch zonder succes. Daarop sloegen ze een raam stuk naast de deur en drongen zo de kantine binnen. Ze stalen frisdank en snoepgoed.

Labels