Persbericht 17 december

Daders knuffeldiefstal gevat

Op dinsdag 16 december '14 omstreeks 13u30 werd een vrouw het slachtoffer van een knuffeldiefstal. De politie ging onmiddellijk op zoek en trof drie verdachten aan. Een 67 jarige vrouw werd in de Hasseltsestraat te Diest aangesproken door enkele jonge vrouwen. Ze duwden haar een petitie onder de neus en voor ze het goed besefte ontving ze veel knuffels. De vrouw raakte in paniek toen de dames haar niet loslieten. Plots waren ze weer weg. Even later stelde de vrouw vast dat haar armband verdwenen was. Ze begaf zich naar het Politiehuis te Diest waar ze aangifte deed van de feiten. Verschillende politieinspecteurs trokken onmiddellijk de stad in en troffen enkele straten verder drie verdachten aan. Zij werden gearresteerd en worden ter beschikking gehouden van de Procureur des Konings.

Winkeldiefstal

Op dinsdag 16/12/14 omstreeks 18u werd een diefstal vastgesteld in een handelszaak op Leuvensesteenweg te Diest. Vier minderjarige verdachten werden opgepakt (tussen de 13, en 16j) wonende te Scherpenheuvel-Zichem, Diest en Gingelom. Tijdens het onderzoek bleek dat ze eerder ook een diefstal gepleegd hadden in minstens één andere handelszaak in de buurt.

Poging inbraak

Op dinsdag 16/12/14 omstreeks 22u werd een poging tot inbraak vastgesteld in een woning in de Bredestraat te Averbode (Scherpenheuvel-Zichem) . Er is braakschade op de achterdeur en op een raam. De daders geraakten niet binnen.

Verkeerscontrole

  • Op dinsdag 16/12/14 omstreeks 08u30 u werd tijdens een verkeersactie ter hoogte van het oprit van de autosnelweg te Webbekom een bestuurder uit het verkeer gehaald die onder invloed was van alcohol. Het rijbewijs van de 49jarige man uit Diest, werd ingehouden voor 6 uur.
  • Tijdens diezelfde controle werden er nog 12 processen-verbaal van waarschuwing uitgeschreven.
  • Op dinsdag 16/12/14 omstreeks 23:30 u werd tijdens een nachtelijke controle in de Schransstraat te Scherpenheuvel-Zichem, het rijbewijs van een 35jarige man uit Tielt-Winge voor 3u ingehouden. De bestuurder was onder invloed van alcohol..

Labels