Persbericht 15 januari 2016

Rijden onder invloed

Op 14 januari omstreeks 14u00 controleerde een interventieploeg een bestuurder langs de Maasstraat te Scherpenheuvel-Zichem. De 24-jarige man uit Aarschot legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Vandalisme

Er werden onze diensten verschillende feiten van vandalisme ter kennis gebracht:

  • Op 14 januari
    • omstreeks 12u30: beschadiging van een electriciteitskast op de hoek van de Ezeldijk - Schaffensestraat te Diest
    • omstreeks 22u30: kleefband op de muur van een school langs de St Annastraat te Diest
    • omstreeks 23u00: beschadiging van 3 voertuigen en een venster van een woning langs de Guido Gezellestraat te Diest. De daders wierpen o.a. een bloembak op een voertuig.
  • Op 15 januari omstreeks 7u00 stelde men in een school langs de Peetersstraat te Diest vast dat er vrij veel vandalisme gepleegd werd.

Chrysostomos-fuif te Diest

  • Tijdens de fuif te Diest werd in de loop van de nacht een bezoeker geïnterpelleerd die in het bezit was van een hoeveelheid cannabis. De betrokkene werd overgebracht naar het politiekantoor en er werd een huiszoeking verricht op het adres van de minderjarige te Bekkevoort.
  • Omstreeks 2u00 ontfermde de interventieploeg zich over een 17-jarige die aangetroffen werd in de onmiddellijke buurt van de fuifzaal. Ze had teveel gedronken en lag buiten in de koude, met natte kleren.

Blauw op straat

Op 15 januari omstreeks 4u00 meldde een bewoonster van een nieuwe woonwijk te Diest dat ze het bizar en verdacht vond dat de politie op dit uur zeer traag door haar straat reed. Zij werd daar wakker van. Wij probeerden haar te overtuigen dat zij rustig kon slapen en er van ons verwacht wordt dat wij zoveel mogelijk patrouilleren, ook in de nachtelijke uren.

Labels