Persbericht 14 december 2016

Pogingen / diefstallen met braak in woning

  • Op maandag - 12/12/2016
    • Omstreeks 13:00 uur stelde men vast in een woning langs de Frans Smeyersstraat te Scherpenheuvel-Zichem dat er ingebroken was. De dader(s) braken de achterdeur open en doorzochten de woning. Ze stalen enkele stukken van een antiek koffieset. De feiten hebben zich ergens in de voorbije twee weken voorgedaan.
    • Omstreeks 14:00 uur kwam de bewoner van een appartement in de Kautershoek te Diest tot de vaststelling dat men getracht had in te breken. Het cilinderslot van de voordeur werd afgebroken, doch de dader(s) betraden vermoedelijk het appartement niet.
    • Omstreeks 14:30 uur merkte een bewoonster van een appartementsgebouw in de Drie Haringenstraat drie verdachte personen op in het gebouw. Nadat deze vertrokken waren, kwam men tot de vaststelling dat er ingebroken was in een appartement. Het slot van de voordeur werd verwijderd. De dader(s) doorzochten het appartement en stalen er juwelen en geld. De verdachten personen betroffen twee vrouwen en een man, tussen 16 en 18 jaar oud.
  • Op dinsdag - 13/12/2016
    • Omstreeks 13:00 uur stelt een bewoner van een appartement langs de Bogaardenstraat te Diest vast dat men getracht had in te breken. Het cilinderslot van de voordeur werd afgebroken. In de woning was er geen wanorde vast te stellen en leek alles normaal.

Rijden onder invloed

Op dinsdag - 13/12/2016 omstreeks 14:00 uur haalde een verkeersploeg een bestuurder uit het verkeer op de Mannenberg te Scherpenheuvel-Zichem. De 28-jarige man uit Laakdal, legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Labels