Persbericht 13 maart 2023

Werfdiefstal

Op vrijdag 10 maart ’23 werden onze diensten in kennis gesteld van een diefstal op een werf in de Michel Theysstraat te Diest. De werfleider maakte hierbij melding dat er koper en kabels op de werf werden gestolen. Afgelopen week vonden er vergelijkbare feiten plaats op dezelfde werf. Het is op dit moment nog niet duidelijk om hoeveel gestolen materiaal het precies gaat. Het dossier wordt verder opgevolgd door onze diensten.

Poging diefstal personenwagen

Op 10 maart ’23 omstreeks 17u kregen we melding van verdachte gedragingen op de Leuvensesteenweg te Diest. Twee mannen met Poolse nationaliteit waren bezig met een wagen op een takelwagen te plaatsen. Tijdens de controle beweerde één van mannen dat het zijn wagen zou zijn. Hij kon echter geen documenten voorleggen om deze bewering te staven. Bij verder nazicht bleek hij geseind te staan met een Europees aanhoudingsbevel. Hij werd overgebracht naar de hulpgevangenis te Leuven.

Openbare dronkenschap

  • Op 12 maart omstreeks 03u kregen we melding van een dronken man die weigerde om een horecazaak in Diest te verlaten. Hij zorgde tevens voor het nodige tumult in de horecazaak. Hij mocht zijn roes uitslapen in de cel. Een uurtje later kwam er opnieuw een melding binnen van een andere dronken man. Deze man lag op het fietspad te slapen in de Eduard Robeynslaan te Diest en was duidelijk onder invloed van alcoholische dranken. Na een controle door de medische diensten mocht ook deze man zijn roes uitslapen in de cel.
  • Op 12 maart omstreeks 23u werd de bestuurder van een personenwagen gecontroleerd in de Basilieklaan te Scherpenheuvel-Zichem. Zijn rijbewijs werd voor 15 dagen ingetrokken na een positieve ademtest en tekenen van dronkenschap.

Carnavalsviering

Op 12 maart reed de carnavalstoet uit in het centrum van Scherpenheuvel. Er waren geen noemenswaardige incidenten tijdens de stoet. In totaal werden er 21 politieagenten ingezet om alles mee in goede banen te leiden.

Labels