Persbericht 12 mei 2017

Inbraken (poging) in bergingen

Op donderdag - 11/05/2017 in Molenstede te Diest.

  • Omstreeks 13:30 uur stelde een bewoner van de Kruisstraat vast dat een onbekende getracht had in te breken in de bergplaats nabij zijn woning. De dader pleegde braak aan het slot van de poort, doch lukte er niet in om de bergplaats te betreden.
  • Omstreeks 17:30 uur kwam een bewoner van de Lintenberg tot de vaststelling dat onbekende(n) het slot van de deur van het tuinhuis hadden opengebroken en er drie fietsen verdwenen waren.

Sturen onder invloed

Op donderdag - 11/05/2017 omstreeks 19:00 uur controleerde de interventieploeg een bestuurder op de Leuvensesteenweg te Diest. De 29-jarige man uit Kortenaken legde een positieve speekseltest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor de duur van 15 dagen.

Verdachte van diefstal te Diest enkele uren later aangetroffen op zijn adres te Leuven.

Op donderdag - 11/05/2017 omstreeks 14:00 uur legde een 46-jarige vrouw uit Scherpenheuvel-Zichem haar Iphone even op een winkelrek in een warenhuis op de Leuvensesteenweg te Diest. Toen ze haar Iphone terug wilde opnemen stelde ze vast dat deze verdwenen was. In het hoesje van de smartphone stak onder andere ook haar bankkaart. Het onderzoek, dat onmiddellijk werd opgestart door onze diensten, leidde via de camera beelden van de winkel tot de identificatie van de verdachte: een man uit Leuven. De collega's van de PZ Leuven werden onmiddellijk in kennis gestel. Zij konden de man opsporen die de feiten toegaf en de Ipone terug overhandigde.

Labels