Persbericht 11 mei 2017

Verkeersongevallen met gekwetste

Op woensdag - 10/05/2017

  • Omstreeks 13:00 uur kwam het tot een aanrijding tussen personenauto en een fietser op het kruispunt Eduard Robeynslaan - Beukenlaan te Diest. De fietser (een 40-jarige vrouw uit Diest) reed links ten opzichte van haar rijrichting op de Eduard Robeynslaan. De personenauto (bestuurd door een 46-jarige man uit Diest) kwam uit de Beukenlaan. Op het kruispunt sloeg hij rechts af om de Eduard Robeynslaan op te rijden. Hierbij kwam het tot de aanrijding. De fietser kwam ten val en kwetste zich aan de knie. Ze werd overgebracht naar het algemeen ziekenhuis ter verzorging.
  • Omstreeks 17:00 uur kwam het tot een aanrijding tussen een bromfiets en een personenauto op het kruispunt Lazarijstraat - Fort Leopoldlaan te Diest. De bromfiets (bestuurd door een 15-jarige man uit Scherpenheuvel-Zichem) reed links ten opzichte van zijn rijrichting over de Fort Leopoldlaan. De personenauto (bestuurd door een 24-jarige vrouw uit Halen) kwam uit de Lazarijstraat en wou rechts de Fort Leopoldlaan indraaien. Hierbij kwam het tot een aanrijding waarbij de bromfietser gekwetst werd.

Verkeersongeval met stoffelijke schade en vluchtmisdrijf

Op donderdag - 11/05/2017 omstreeks 01:30 uur deed zich een aanrijding met aanzienlijke schade voor op de Diestsebaan te Diest. Een personenauto week af van zijn rijstrook en reed er over drie verkeerseilanden. Naast de schade aan de weginfrastructuur was het voertuig zwaar beschadigd en werd er achtergelaten. De bestuurder van het voertuig kon niet meer aangetroffen worden. De bestuurder wordt momenteel opgespoord.

Drugs - controle van de stadsparken

Op woensdag - 10/05/2017 omstreeks 15:30 uur voerde een interventieploeg een controle uit in het Jan Heylenpark te Diest. Toen twee jonge mannen zich verdacht gedroegen gingen onze medewerkers over tot de controle. Het betroffen twee 22-jarigen, één woonachtig te Scherpenheuvel-Zichem en de andere te Tielt-Winge. Tijdens de controle zette één van hen het plots op een lopen. Na een korte zoektocht, met bijstand van een tweede interventieploeg, werd hij aangetroffen tussen de struiken op de stadswallen. Beide mannen werden van hun vrijheid beroofd en overgebracht naar het politiehuis.

Tijdens een bijkomende onderzoek van onmiddellijke omgeving van de struiken waar de man werd aangetroffen leidde tot het aantreffen van drugs die het vermoeden van dealen onderbouwen.Tijdens de huiszoekingen die daarop volgden werd nog bezwarend materiaal aangetroffen.

Labels